Hyr en teknikarkeolog!

Idag hade jag glädjen att för andra gången bjudas in av en av Linköpings Rotaryklubbar för att föreläsa. Förra gången rörde det Åtvidabergsbilen, den här gången blev titeln Den svenska väderprognosens historia. Så här löd beskrivningen:

Människan har försökt förutspå vädret i alla tider. Metoderna har varierat, från abborrars simblåsor till numeriska ekvationssystem, men drömmen om människans herravälde över luftrörelserna har alltid hägrat. I metodikens utveckling speglas samtidens syn på kunskap.

Detta är berättelsen om den svenska väderprognosen. Den börjar med en väldigt regnig kröning och kulminerar i en ovanligt lyckad militärövning i Dalarna – när svenska datorer gjorde svenska prognoser bäst i världen.

Tyvärr hade jag inte möjlighet att spela in föredraget och publicera det här. Men misströsta inte – hyr mig istället! Som ni noterat tycker jag mycket om att skriva om teknikhistoria, och ännu roligare är det att föreläsa om den. Det går därför att hyra in mig för att föreläsa – välj ett ämne från bloggen eller kom med egna önskemål, jag är inte rädd för att läsa in mig på någonting nytt. Jag underhåller gärna ditt företag, dina kunder, dina föreningsmedlemmar eller vem som helst som gillar teknik från fordom.

Hör av dig på morgan@zenf.se med närmare förfrågningar!

Published in: on 17 augusti 2010 at 23:23  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://fordomsteknik.se/2010/08/17/hyr-en-teknikarkeolog/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommentarerLämna en kommentar

  1. Grattulerar till en fantastisk affärsidé och lyckönskningar inför framtiden! Hoppas att jag hamnar i en position där jag får tillfälle att åtnjuta dina tjänster.
    Vänligen,
    R

    • Tackar för det! Men nog har väl ni kickoff också emellanåt? Det ska nog gå att sno ihop något som passar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: